Aanleg tuin in Mariakerke
De Transformatie van een Lege Tuin in Mariakerke

De Transformatie van een Lege Tuin in Mariakerke

Onlangs hebben we als tuinaannemer in Mariakerke een eenvoudige, lege tuin omgetoverd tot een uitnodigende en goed georganiseerde buitenruimte. Het was een boeiend project waarbij we nauw samenwerkten met de eigenaren om hun wensen en ideeën te realiseren. Hieronder leest u hoe we deze tuin stap voor stap hebben aangepakt.

Stap 1: Het 3D-ontwerp

Voordat we met het renoveren van de tuin begonnen, maakten we een gedetailleerd 3D-ontwerp. Dit gaf ons en de klanten een helder beeld van het eindresultaat en zorgde ervoor dat iedereen precies wist wat te verwachten.

Stap 2: De Plantenborder

Onze eerste taak was het aanleggen van een prachtige plantenborder. Deze border loopt van laag naar hoog en is zo ontworpen dat er het hele seizoen door iets in bloei staat. Dit geeft de tuin kleur en dynamiek, en maakt van de tuin een aangename plek om te verblijven.

Stap 3: Het Grindvlak

Vervolgens legden we een grindvlak aan met glooiende vormen. Dit deel van de tuin biedt een open en luchtige sfeer, perfect voor ontspanning. De vloeiende lijnen van het grindvlak voegen een esthetisch aantrekkelijke structuur toe aan de tuin.

Stap 4: Verharde Ondergrond voor de Bank

Voor de bank in de tuin hebben we de ondergrond verhard. Dit biedt niet alleen een stevige basis voor het zitmeubilair, maar ook de mogelijkheid om in de toekomst een jacuzzi te plaatsen. Het idee was om een flexibele ruimte te creëren die met de tijd mee kan evolueren en aanpasbaar is aan de behoeften van de bewoners.

Stap 5: Cortenstalen Bloembakken

Tot slot hebben we de terrassen afgewerkt met stijlvolle cortenstalen bloembakken. Deze bakken geven de tuin een strakke en moderne look. Cortenstaal is niet alleen duurzaam, maar ook esthetisch zeer aantrekkelijk dankzij de warme, roestige kleur die mooi contrasteert met het groen van de planten.

Het Eindresultaat

Het resultaat is een uitnodigende en veelzijdige tuin die de wensen van de eigenaren vervult. Wat begon als een eenvoudige, lege tuin is nu een aantrekkelijke ruimte geworden waar men kan ontspannen en genieten van de natuur.

We zijn trots op deze transformatie en danken de bewoners van Mariakerke voor hun vertrouwen en samenwerking. Bent u geïnspireerd door deze tuin en denkt u eraan om uw eigen tuin te renoveren? Neem dan contact met ons op. Als ervaren tuinaannemer kunnen we samen uw tuin omtoveren tot een prachtige buitenruimte! 🌿🌸

in Blog